Barba lui Mos Craciun

 

Barba lui Mos Craciun

 

-Mos Craciun!!!striga seful spiridusilor deschizand usa camerei unde dormea batranul domn. Treziti-va, suntem la mijlocul lunii decembrie. Trebuie sa incepem sa ne pregatim...

-Ce?Deja? se ridica mos Craciun

-Haideti, haideti insista spiridusul, altfel nu o sa fiti gata din timp sa faceti turul hornurilor. Ganditi-va, trebuie curatata mantia cea mare, lustruite cizmele, pregatiti renii, deschise toate scrisorile copiilor care v-au scris, ambalate cadourile, incarcata sania.....

-Hohoho...spunse mos Craciun, ridicandu-se in cele din urma din pat. Ce de munca.

-Curaj mos Craciun, v-am adus un ceai cald.

Mosul bau rapid ceaiul pe urma se indrepta catre dulapul in care isi tinea aranjate lucrurile sale. Isi scoase mantia cea mare si cizmele de drum si i le intinse spiridusului.

-Vedeti ca tinuta mea sa fie impecabila. Pana atunci eu o sa-mi adun renii si o sa deschid scrisorile.

Si asa zi de zi incepu o activitate intensa in cer, in tara lui mos Craciun. In noaptea de Craciun seful spiridusilor veni la mos Craciun. Il ajuta sa-si imbrace mantia, sa se incalte cu cizmele, dupa care se dadu cativa pasi inapo si ii zise mosului:

-Intoarceti-va...nu e rau..nu e rau deloc!exclama el aranjand un pliu al mantiei mosului, dupa care se urca pe un scaun pentru a aranja o suvita de par care iesea de sub caciula mosului. Totul imi pare perfect. Nu a mai ramas decat barba, care si anul acesta mi se pare, ca de obicei, un pic prea lunga...

-Asa crezi tu? In intreba mosul aruncand o privire in oglinda

-Da, este asa de lunga incat riscati sa o agatati si sa cadeti  din sanie. A trecut tare tare mult timp de cand nu v-ati mai ras. Nu este prea elegant. Nu miscati..

Si spiridusul reveni cateva minute mai tarziu cu o pereche de foarfeci mari, in instala pe mos intr-un fotoliu de nori si incepu sa ii taie usurel din barba.Milioane de firicele de par incepura sa zboare in cer sub ochii amuzati ai spiridusilor care se adunasera pentru a asista la spectacol.

            Pe pamant, in acelasi timp, un baietel care nu adormise, ridica perdeaua de la ferestra camerei sale. Dintr-o data el vazu, fermecat, primii fulgi de zapada care dansau in noapte si acopereau pic cate un pic pamantul. Un zambet ii aparu pe buze. Se grabi sa o trezeasca pe surioara sa:

            -Vino sa vezi..e minunat:ninge! Acolo sus fara indoiala isi aranjeaza mosul barba...aceasta inseamna ca va veni cu siguranta. Haide sa-l asteptam.


Ai vrea sa citesti si alte povesti? Iti recomandam:

Adauga un comentariu