Magie de Craciun

 


 A fost odata o fetita pe care o chema Chloe si care avea in jur de 8 ani. La scoala toti prietenii ii spuneau ca Mos Craciun nu exista iar aceasta suferea nespus la ideea ca domnul extraordinar cu lunga sa barba alba nu era real.

            Craciunul se apropia insa Chloe nu avea chef de nici o sarbatoare. Ea isi spunea: “la ce bun sa sarbatoresti Craciunul, daca Mos Craciun nu exista..nu mai este nici un fel de magie acum asa ca este o sarbatoare ca oricare alta!”.Chloe avea un fratior de 4 anisori, insa  ea nu ii destainui  ceea ce ea stia despre Mos Craciun...asa ca ritualul avea loc ca in fiecare an. La ora 20 era ora pentru odihna pentru a-i lasa timp mosului sa aduca cadourile sub bradulet. Ei lasara 3 biscuiti cu glazura de ciocolata pe masa cu un pahar mare de lapte.Chloe isi zise in gandul ei ca aceste pregatiri sunt stupide, insa se comporta normal pentru a nu-si deceptiona fratiorul.

            Inainte de a merge la odihna, Chloe privi pe fereastra. Afara ningea cu fulgi marunti. Toate casele erau frumos decorate cu multe luminite stralucitoare. Privind spre cer ea vazu o sanie imensa care zbura deasupra caselor. Dar aceasta nu era o sanie obisnuita....ea era trasa de reni si un domn mare cu o barba alba, imbracat in rosu o conducea. In plus, dedesuptul saniei erau prinse o multime de cadouri minunate. Mos Craciun o saluta cu mana pe Chloe care il privea cu ochii mari mari de surpriza si bucurie. “Este Mos Craciun, e adevarat, nu mai este nici o indoiala” gandi Chloe. Mai apoi mosul se indeparta pentru a-si continua livrarea cadourilor.

            Pentru Chloe acest Craciun a fost cel mai frumos dintre toate deaorece de acum ea stia ca mos Craciun exista cu adevarat, nu mai conta absolut deloc de spuneau prietenii ei.

 


Ai vrea sa citesti si alte povesti? Iti recomandam:

Adauga un comentariu