Lacul Lunii

 


A fost odată o turma mare de elefanţi ce traiau într-o junglă. Regele lor era un imens si maiestuos elefant. Avea grija de fiecare cu dragoste şi atentie. O secetă severă a lovit zona. Deoarece nu a existat nici o ploaie pentru cativa ani, toate râurile şi rezervoarele au secat. Păsările şi animalele au inceputsa moara de sete. Elefanţii sălbatici  au suferit si ei  din lipsă de apă. Regele lor ştia că, dacă acestia  nu vor primit apă în curând, mulţi dintre ei ar muri de sete.Trebuia  să găsească apă cât mai repede posibil.

 El a cerut elefanţilor sa mearga în diferite direcţii, pentru a căuta de apăUnul dintre ei a găsit un lac  mare plin cu apă într-o altă junglă indepartata. Regele a fost foarte fericit. El a ordonat tuturor elefanţi sa se pregateasca de drum spre lac. Era un lac frumos. In apropierea lacului traia o colonie de iepuri. Elefanţi trebuira să treacă prin această colonie. Mii de iepuri au  fost călcati în picioare si au murit şi mai multe mii au fost răniţi. The rabbits were in a panic. Iepuri  intrara în panică, iar regele  acestora a convocat o şedinţă.

"O turmă de elefanţi sălbatici  trece prin colonia noastra", a spus el. "Ei au ucis  sau ranit deja  mii  dintre noi. Trebuie sa luam  măsuri urgente pentru a preveni mai multe decese. Vreau ca toti sa se gandeasca la o modalitate de a salva rasa noastra ". Cum ar fi putut opri ei elefanţi? Un iepure de casă putin se ridica.

"Majestate," a spus el, "daca ma vei trimite ca si mesager la regele elefanţilor, eu pot fi în măsură să găsească o soluţie." "Prin toate mijloacele, du-te ca mesager al meu şi vezi ce poţi face." Iepure de casă iesi grăbit afară.

 El  văzu un grup de elefanti care  se întorceau de la lac. Chiar in mijlocul lor era regele. Ca sa ajunga lângă el ii era imposibil iepurasului. "Voi fi strivit de picioarele elefantilor," isi spuse iepurele.”O sa urc pe piatra aceea mare”

"O, rege al elefanţilor",  striga el "ascultă-mă, te rog." Regele a auzit vocea lui subtirica şi întoarse spre el.

"Ei bine, cine eşti ?” întreba el. "Sunt un mesager," a răspuns iepurele. "Un mesager? De la cine?" ."Sunt un mesager de la Luna cea puternica."  "Si ce doresti tu? Ai vreun mesaj pentru mine de la Luna?". "Da, da, Maiestate. Dar tu nu trebuie să fi supărat pe mine. Vă reamintesc ca  niciodată un mesager nu este pedepsit pentru ceea ce spune. El doar isi face datoria ." "Foarte bine. Spune ceea ce ai fost trimis sa spui. Nu-ti va face nimeni nici un rau ". "Stimate domn," a spus iepurele mic, "Luna are acestea sa-ti spuna"

"Tu, regele  elefanţilor, ai adus turma ta pentru a-mi  bea apa din lac. Tu ai omorât mii de iepuri pe drumul spre lac. Ştii că, iepuri, se afla sub protectia mea specială. Te rog sa nu mai omori nici un iepure in plus. În caz contrar, ceva groaznic se va întâmpla cu tine si turma ta. "

Regele elefanţilor era şocat. Se uită la iepurele cel mic si ii spuse: "Ai dreptate, s-ar putea fi ucis mulţi iepuri în drumul nostru spre lac. Voi avea grija sa nu se mai intample.Vreau ca Luna sa-mi ierte greseala. Te rog spune-mi ce trebuie să fac pentru aceasta." "Vino cu mine singur," a răspuns iepurele. "Vino, am să te duc la Luna." Iepurele cel mic l-a dus pe elefantul cel imens la lac. Acolo au văzut Luna  care se reflecta în apele sale. "Acolo, Majestate, să îndeplinească Luna", a spus iepure mic.

"Lasă-mă să intru in apa sa aduc omagiu catre Luna", a spus elefantul, si facu cativa pasi in lac. In acel moment apa se tulbura, iar Luna parea ca se  muta tot mai departe. Iepurele de casă spuse, "Acum Luna este mai suparata  ca niciodată."De ce?" intreba regele speriat. "Ce am facut?" "Ai atins apele sfinte ale lacului," a răspuns iepurele. Elefantul isi înclină capul. "Te rog să ceri Lunii să mă ierte.  Niciodata nu vom  mai atinge  apele sfinte ale acestui lac. Niciodata nu vom mai face rău  iepurilor  pe care Luna  ii iubeşte atât de mult." Şi regele şi turma lui au plecat. Curând  a  incetat seceta şi elefanţii au trăit fericiti. Ei nu au stiut nicioadata ca un iepure mic i-a pacalit.


Ai vrea sa citesti si alte povesti? Iti recomandam:

Adauga un comentariu