Leul cel nesăbuit şi iepurele inteligent

 

 

 

Trăia odata un leu feroce într-o pădure. Era un leu  tare lacom  care  a început sa ucida animalele din pădure fără discriminare. Văzând aceasta, animalele s-au adunat şi au decis să ii ofere leului in fiecare zi cate unul din fiecare specie pentru a fi mâncat de acesta de zi cu zi. Deci, în fiecare zi a fost rândul unuia dintre animale şi în cele din urmă a venit randul iepurilor. Iepurii au ales un iepure  batran dintre ei, care era  foarte  înţelept.  Acestuia ii lua mult timp sa ajunga la Leu. In zori, leul nerăbdător se enerva cand nu gasi  nici un fel de animale sosit pentru masa şi  jura să ucidă toate animalele în ziua următoare.

Iepurele ajunse la leu catre  apus. Leul era foarte  suparat pe el. I-a spus leului ca pentru astazi erau pregatiti un grup de iepuri pentru a veni la el, ins ape drum un leu furios i-a atacat si i-a mancat pe toti, numai el reusind sa scape. De asemenea, i-a mai spus leului ca celalalt leu s-a proclamat stapanul tinutului. Leul a fost foarte furios cand a auzit una ca asta  şi a cerut  iepurelui sa-l duca la locul unde s-au intalnit cu celalalt.

Iepurele cel înţelept fost de acord şi l-a condus pe acesta  spre o groapa  bine umplute cu apă. Apoi, el i-a arătat leului propria reflecţie  în apă.  Leul s-a înfuriat şi a început sa rage la vederea imaginii sale in apa, care arata un leu la fel de supărat.  Atunci Leul a sărit în apă asupra celuilalt leu pentru a-l ataca insa acolo si-a gasit sfarsitul.

Astfel, iepurele cel  înţelept  a salvat pădure şi locuitorii săi de la leu cel  mândru. 


Ai vrea sa citesti si alte povesti? Iti recomandam:

Adauga un comentariu